Ανακοίνωση Ένωσης Φωτογράφων Κ.Δ. Μακεδονίας

Ανακοίνωση Ένωσης Φωτογράφων Κ.Δ. Μακεδονίας

Στην 30 χρονη πορεία της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚΔ Μακεδονίας πολλά άλλαξαν, ένα όμως πράγμα μας αντιπροσωπεύει όλα αυτά τα χρόνια. Ο σεβασμός στο συνάδελφο φωτογράφο και η προσήλωση στις δημοκρατικές διαδικασίες των επαγγελματικών σωματείων.

Ιδιαίτερα την τελευταία τριετία, το ΔΣ της Ένωσης συμμορφώθηκε πλήρως στις υποδείξεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων (ΠΟΦ) και ενέταξε στις τάξεις της συναδέλφους από 6 νομούς. Με επιμορφωτικά σεμινάρια, ομιλίες και συναντήσεις σε όλη την επικράτεια της ΚΔ Μακεδονίας, είναι από τις πρώτες Ενώσεις που συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα για να μη χαθεί η φωτογράφιση από τη νέα Αστυνομική Ταυτότητα και από τις πρωτοπόρες ενώσεις για την επαναλειτουργία πολλών άλλων επαγγελματικών σωματείων.

Ταυτόχρονα ήμασταν η Ένωση που στις εκλογές της ομοσπονδίας του 2018 καταφέραμε να συμπράξουμε με όλες τις άλλες περιφερειακές ενώσεις και να αποκτήσουμε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Δυστυχώς όμως η Ομοσπονδία, κρυβόμενη πίσω από ένα καταστατικό της δεκαετίας του 70 που περιλαμβάνει γεωγραφική προέλευση για τα μέλη του ΔΣ!!!  μας περιόρισε σε μόλις 3 από τις 9 έδρες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης μας Δημήτρης Κοντσίδης ο αντιπρόεδρος Τρύφων Κιτσος και ο γραμματέας Ιωάννης Ζιώρης κατέλαβαν αντίστοιχα τις θέσεις του Ειδικού Γραμματέα και των 2 μελών του ελεγκτικού συμβουλίου

Και οι τρείς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εργάστηκαν ώστε να βοηθήσουν το νέο όραμα που τέθηκε στο συνέδριο του 2018 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, δυστυχώς όμως τα γεγονότα τους αναγκάζουν να δηλώσουν την παραίτηση τους με μεγάλη τους λύπη για όσα είδαν, άκουσαν και έζησαν στην τελευταία γενική συνέλευση του 2019.

Είδαν μια συνεχιζόμενη ηττοπάθεια που κανένας από το παρόν ΔΣ δε θέλει να αλλάξει, άκουσαν βαριές εκφράσεις για την έννοια του συνδικαλισμού και έζησαν φραστικές απαράδεκτες επιθέσεις και κυρίως προσπάθειες τραμπουκισμού.

Για έναν περίεργο λόγο όλες οι προτάσεις που υπεβλήθησαν ποτέ δεν ήρθαν σε ψηφοφορία παρόλο που ακολουθήθηκαν όλες οι καταστατικές διαδικασίες. Δυστυχώς το Προεδρείο της Συνέλευσης δεν άφησε καθόλου το διάλογο και επέτρεπε στον Πρόεδρο της ΠΟΦ να μονολογεί και να αγορεύει ακατάπαυστα καθ όλη τη διάρκεια της συνέλευσης

Αυτό που έζησαν ήταν ένα “ έργο ” με περίτεχνο σενάριο πραγματικά για σεμινάριο κακού συνδικαλισμού και την απόλυτη μη κατανόηση για ποιο λόγο ζητήθηκαν από τις Ενώσεις προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Ο παρόν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ποτέ δεν επιδίωκε τη συναίνεση αλλά με οποιοδήποτε τρόπο να χρονοτριβήσει για την αλλαγή του καταστατικού. Οι όποιες δεσμεύσεις του για αλλαγή το Φεβρουάριο του 2020 μόνο σαν αστείο μπορούν να μας ακουστούν πλέον μετά τις προσωπικές επιθέσεις που βιώσαμε.

Ίσως επειδή δεν είμαστε γνήσιοι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές, αδυνατούμε να κατανοήσουμε όσα γίνονται, όμως από τη στιγμή που έχουμε τη στήριξη των μελών μας και με μόνο μας όχημα τη διαφάνεια και τη δημοκρατία, εν αντιθέσει με την ομοσπονδία μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Εκ του ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *