Photography & Videography Workshop Thessaloniki 9-11 February 2019

Photography & Videography Workshop Thessaloniki 9-11/2/2019

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας και Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά, ένα σημαντικό τριήμερο σεμινάριο 10! ομιλητών. Το σεμινάριο απευθύνεται ΜΟΝΟ σε επαγγελματίες φωτογράφους και εικονολήπτες και θα δοθεί προτεραιότητα αυστηρά σε μέλη Σωματείων. Η λίστα των ομιλητών περιλαμβάνει πολύπλευρους καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου μας όπως και άτομα με φρέσκια ματιά και ιδέες. Οι ομιλητές ανταποκρίθηκαν χωρίς δισταγμό στη πρόσκληση να μοιραστούν μαζί σας τις γνώσεις, γιατί και αυτοί, μαζί με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων, πιστεύουν στην εκπαίδευση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επαγγελματιών.

Στο τριήμερο σεμινάριο θα υπαρχή και αίθουσα με τους χορηγοί που θα παρουσιάσουν λύσεις και προιώντα.

Αναλυτικά οι χορηγοί είναι

Artpoint Handmade Photo Albums CanonGreece Fujifilm Hellas Nikon Alboom Digital arx photolab Stamos SA @cameralab PROLAB Digital Photo Printing #pttlgr

 

Η συμμετοχή σας στο σεμινάριο είναι απαραίτητη και ουσιαστική, πρώτα γιατί θα δείτε από κοντά νέες τεχνολογίες και προϊόντα, δεύτερο για να ακούσετε και να δείτε κάτι διαφορετικό σε κάθε ομιλία, τρίτο για να συναντήσετε συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και να μοιραστείτε τους προβληματισμούς σας και τα νέα σας και τέταρτο και τελευταίο να είστε αρωγοί στον επαναπροσδιορισμό του κλάδου μέσω οικονομικά ισχυρών Σωματείων.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων.

 

Οπως θα διαπιστώσετε στην φόρμα εγγραφής η τιμή για τους επαγγελματίες μέλη ενώσεων είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Για να κάνετε εγγραφή πατήστε εδώ.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

 

Ομιλητές

Παχούντης Γιώργος

Mindset γάμου

Σαββάτο 9/2   09:30 – 11:30 & 12:30 – 14:00

Η αγάπη του για την φωτογραφία ξεκίνησε από τα εφηβικά του χρόνια. Σπούδασε φωτογραφία και εργάστηκε στην Νέα Υόρκη. Ένας από τους πολλούς φωτογράφους με τους οποίους συνεργάστηκε ήταν και ο Rodney Stewart. Επικεντρώθηκε στο χώρο της διαφημιστικής και editorial φωτογραφίας ως συνεργάτης γνωστών διαφημιστικών εταιριών της Αθήνας όπως η Olympus BDD, η Magnet, η Cream, η Spot Thompson και γνωστών περιοδικών όπως το Elle, το Maison Decoration, το Status και πολλά άλλα.
Η ομιλία του θα επικεντρωθεί στα διάφορα στάδια της ημέρας του γάμου, στον τρόπο που τα αναλύει, διαχωρίζει και τα διαχειρίζεται φωτογραφικά.

 

 

Μαργιολάκης Χαρίλαος

Φωτογράφοι-Οικονομικά 101

Σαββάτο 9/2   15:00 – 16:00

Ο Χαρίλαος Μαργιολάκης μπορεί να γεννήθηκε στα Χανιά, ανήκει σε όλη την Κρήτη όμως, την οποία τιμούν με την παρουσία τους ζευγάρια Κινέζων για να παντρευτούν. Γνωστή σε όλους η καρπερότητα της Κρητικής γης. Ξεκίνησε να φωτογραφίζει ερασιτεχνικά με το πιο σύγχρονο μοντέλο της Agfamatic, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα ενώ η Agfamatic σταμάτησε. Ενώ η υπέρμετρη και αστείρευτη αγάπη για τη φωτογραφία έχει ωθήσει πολλούς να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτήν, ο ίδιος τα τελευταία 1331/121 χρόνια προτίμησε να χαράξει τον δικό του δρόμο συνδυάζοντας τη φωτογραφία με σπουδές μηχανικού και να φωτογραφίζει boudoir collections για εργοστάσια επίπλων, πραγματοποιώντας έρευνα για την όποια κβαντική σύζευξη των μεταξωτών υφασμάτων με τα επιδέξια μοντέλα, τα αποτελέσματα της οποίας εφαρμόζει, όπως μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του, συνεχίζοντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση στη συμβουλευτική επιχειρήσεων.

 

 

Θεοδωρίδης Κώστας

Esolut- Online εφαρμογή

οργάνωσης και διαχείρισης δεδομένων

Σαββάτο 9/2   16:00 – 17:00

Η Esolut είναι μία online εφαρμογή που καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών φωτογράφων γύρω από την οργάνωση και τη διαχείριση όλων των δεδομένων που προκύπτουν από τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Με τα ενσωματωμένα εργαλεία που διαθέτει η εφαρμογή, η τήρηση πελατολογίου, η εκτύπωση προσφορών και η συνοπτική απεικόνιση της επιχείρησης γίνεται πιο εύκολη και πιο κατανοητή ενώ ταυτόχρονα κερδίζετε σε παραγωγικό χρόνο.

 

Μανιώρος Δημήτρης

Ταξιδιωτική φωτογραφία-εξέλιξη στο γάμο

Σαββάτο 9/2   18:00 – 19:00

Ο βραβευμένος φωτογράφος από το Ηράκλειο της Κρήτης θα αναπτύξει την εξέλιξη της φωτογραφίας γάμου που συντελείτε μέσα από τα ταξίδια και τις εικόνες που απαθανατίζει σε αυτά.

 

 

Καρπάς Αλέξανδρος

From Nothing to Something

Σαββάτο 9/2   19:00 – 20:00

Σπούδασε πολυμέσα και ακολούθησε την καρδιά του. Τον κέρδισε γρήγορα η φωτογραφία, ενώ αργότερα μέσα από την ενασχόλησή του με τους Unboxholics, εντρύφησε και στην κινηματογράφηση. Πάσχισε να μάθει, δεν έμεινε στάσιμος, είναι αυτοδίδακτος και πλέον είναι η αιτία που παρακολουθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού YouTube. Δημιουργία βίντεο και story telling. Εξοπλισμός, πόσο σημαντικός και πόσο ασήμαντος είναι ταυτόχρονα.

 

Πεκρίδης Νικ

simple rules

Κυριακή 10/2   10:00 – 12:00

Τα βήματα που ο Νικ ακολουθεί για να ολοκληρώσει μια wow shot. Πως διαχειρίζεται τον χρόνο, τι τεχνικές χρησιμοποιεί και πως ολοκληρώνει μια εικόνα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ποιοι είναι οι ΄΄κανόνες΄΄που ακολουθεί και πως αυτοί εφαρμόζονται ή σπάζουν σε μια φωτογράφιση.

 

Σγουραμάλης Χάρης

Πως να κερδίζετε επιλέγοντας σεμινάρια

Κυριακή 10/2   13:00 – 14:30

Δείξτε τους ποιος είσαι, και βρήκες τους πελάτες σου. Πως η εικόνα και οι τρόποι επικοινωνίας επηρεάζουν το ποιοι τύποι πελατών ανταποκρίνονται.

 

 

Γεωργιάδης Θεοδόσης

Food Photography & Videography

μυστικά του food styling, τεχνικές φωτισμού

& εισαγωγή στην βιντεοσκόπηση φαγητού

Κυριακή 10/2   16:00 – 17:30

Είναι από τους κορυφαίους food photographers στην Ελλάδα. Εξαιρετικός γνώστης της μαγειρικής και ο ίδιος, γνωρίζει καλύτερα τον τρόπο φωτογράφησης που μπορεί να μετατρέψει ένα κοινό πιάτο σε «έργο τέχνης». Μεγάλες εταιρείες όπως oι αλυσίδες super market Lidl, Aldi, Σκλαβενίτης και η Μασούτης, του εμπιστεύτηκαν τις νέες τους συσκευασίες, αφίσες, έντυπα και λοιπό προωθητικό υλικό. Στις συνεργασίες του με εταιρείες όπως Σαββίκος, Ble, Paliria, Arabatzis, Creta Farm, Mevgal, Eurimac, Souroti, Ioniki, Κωσταρέλλος, και περιοδικά όπως ο Γαστρονόμος αποτυπώνει με απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο λαχταριστές εικόνες φαγητού και ποτού που δημιουργεί στο εξειδικευμένο studio food photography που διαθέτει. Σε διεθνές επίπεδο, έχει κάνει εξαιρετικές συνεργασίες με πολύ σημαντικές εταιρίες ενώ για την Coca Cola Italia έχει αναλάβει την υλοποίηση της καμπάνιας για το 2018. Θα μιλήσει για την δημιουργία του video του Σαββίκου και θα δείξει τους κατάλληλους φωτισμούς που πρέπει να χρησιμοποιούμε για μια εξαιρετική φωτογράφιση φαγητού διαφόρων ειδών.

 

Λαζαρίδου Μάρα

Φωτογραφία Μόδας

Κυριακή 10/2   18:30 – 19:30

Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ καθώς χρόνια έκανε πρωταθλητισμό στην πετοσφαίριση. Σε μεγάλη ηλικία αποφάσισε να ασχοληθεί με την φωτογραφία και διάλεξε να φοιτήσει στην σχολή της ESP. Απο τα πρώτα βήματα αγάπησε την φωτογραφία μόδας και έκτοτε ασχολείται κυρίως με αυτή. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει δημιουργήσει με τον συνεργάτη της Στέφανο Μάλαμα, γνωστό στυλίστα στο χώρο της μόδας, το Cream Studio, μια ομάδα με ολοκληρωμένες υπηρεσίες φωτογράφισης μόδας και επεξεργασίας εικόνας. Πελάτες τους είναι εταιρείες όπως η Med, η Anel, η Minerva, η Bitsiani, η Billy Sabbago και άλλες. Είναι μόνιμος συνεργάτης στο περιοδικό Glow. Στην ομιλία της θα αναπτύξει και θα εξηγήσει τα διάφορα στυλ που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην φωτογράφιση μόδας, τις διαφορές μεταξύ των φωτογραφήσεων καμπάνιας, eshop και editorial. Θα μοιραστεί μερικά από τα μυστικά της στην διαχείριση των πελατών και θα μιλήσει για το στυλ που επιλέγει η ίδια και ακολουθεί.

 

 

Nihat Serhan Serter

All Day Workshop

Δευτέρα 11/2   All Day

One Day Workshop / Ολοήμερο Σεμινάριο

 

All Day Workshop on Wedding photography lighting and posing
Ολοήμερο σεμινάριο φωτογράφισης Γάμου. Φωτισμοί και Πόζες

Ο Νιχάτ είναι πρέσβης της Canon Τουρκίας. Καταξιωμένος επαγγελματίας φωτογράφος γάμων με έδρα την Κωνσταντινούπολη, πολύ γνωστός για τα σεμινάριά του πάνω στους φωτισμούς και τις πόζες. Εχει αναπτύξει μια δική του φόρμουλα στα παραπάνω την οποία θα μοιραστεί μαζί μας σε μια ολοήμερη φωτογράφιση εντός και εκτός του ξενοδοχείου.

Opening
Introduction portfolio slide shows
Analysing the technical side of a photo with back stage viewing
Formula of Wedding Portrait Shooting Technic
Understanding of light itself
Light – Pose – Location Triangle for wedding photography
Using light for indoor shootings with ambient and additional light sources
Outdoor shooting with natural light and flashes

 

Εγγραφές

 

 

 

Για την Φόρμα Προεγγραφής πατήστε το εδώ

3 σκέψεις σχετικά με το “Photography & Videography Workshop Thessaloniki 9-11 February 2019”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *