2nd Photography & Videography Workshop Θεσσαλονίκη 7-10 Φεβρουαρίου 2020

2nd Photography & Videography Workshop

Θεσσαλονίκη 7-10 Φεβρουαρίου 2020

 

 

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και η ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σεμινάρια φωτογραφίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα σεμινάρια αφορούν επαγγελματίες φωτογράφους κυρίως από την Περιφέρεια της Μακεδονίας στη οποία ανήκουν οι δύο σύλλογοι. Την περσινή χρονιά σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών φωτογράφων από όλη την Ελλάδα με 135 συνέδρους και περισσότερους από 300 επαγγελματίες που επισκέφθηκαν συνολικά την έκθεση. Το τετραήμερο σεμινάριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Porto Palace. Στα πλαίσια των σεμιναρίων οργανώνεται έκθεση στην οποία συμμετέχουν μεγάλες και γνωστές εταιρίες του φωτογραφικού κλάδου, την περσινή χρονιά πήραν μέρος οι παρακάτω εταιρίες Canon, Nikon, Fujifilm, Art point, Stamos sa, Arx, Alboom, Prolab, Cameralab, 3D DRONE PILOT. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το pttl.gr με live μεταδόσεις από τον χώρο της εκδήλωσης όπου δόθηκαν πολλές συνέντευξης και ομιλίες από τους διοργανωτές, ομιλητές και εκπροσώπους εταιριών.

Στα σεμινάρια συμμετέχουν ομιλητές παγκόσμιου βεληνεκούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι επισκέπτονται την χώρα μας σαν καλεσμένη των δυο σωματείων.Οι ομιλητές θα καλύψουν πολύπλευρα θέματα του κλάδου που θα βοηθήσουν στην επιχειρηματική και καλλιτεχνική ανάπτυξη των συνέδρων.

Παράλληλα με τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μια άτυπη συνέλευση της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Φωτογράφων (Π.Ο.Φ.)

 

Χορηγοί της εκδήλωσης
Artpoint Handmade Photo Albums Canon Greece Fujifilm Hellas Nikon Reign Lab arx photolab Myalbums Olympus Greece Stamos SA @cameralab @prolab.gr Grandstel – Wholesale Photo Material Kabanaos S.A. Photoqueen – Κογχυλάκης Α.Ε. Manios Cine Tools  PTTL PhotoNews Through The Lens @elepapthess @ELEPAP.org @iekesp

 

Πρόγραμμα

 

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ

Πατήστε εδώ

 

Ομιλητές

 

Μπελτζενίτης Βαγγέλης

Ο Βαγγέλης Μπελτζενίτης θεωρεί ότι η φωτογραφία τον έχει διαμορφώσει πάνω απ’ όλα σαν άνθρωπο. Από τότε που πήρε στα χέρια του την πρώτη του φωτογραφική μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει ως έφηβος τη δεκαετία του ’80, ο τρόπος που αντιλαμβανόταν την πραγματικότητα άλλαξε δραστικά καθώς φανταζόταν ότι παρατηρούσε τον κόσμο γύρω του μέσα από ένα φακό.

Ο σωστός φωτισμός και η αισθητική της εικόνας που πηγάζει απ’ την συμμετρία και την ισορροπία του κάδρου του, είναι έννοιες – κλειδιά του τρόπου που φωτογραφίζει. Το συνεχώς εξελισσόμενο στιλ του στη φωτογραφία γάμου είναι αποτέλεσμα μιας δημιουργικής μίξης μεταξύ φωτογραφικού ρεπορτάζ, fine art και μόδας.

Αυτή η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών στιλ είναι η πρόκληση που τον κάνει να λατρεύει τη φωτογραφία γάμου, καθώς κάθε γάμος είναι μια μοναδική αλληλεπίδραση μεταξύ ξεχωριστών προσωπικοτήτων και συναισθημάτων.

Η εξέλιξη στη φωτογραφία γάμου

Οι τάσεις της εποχής πάνω στο ύφος της φωτογραφίας γάμου. Οι εξέλιξη στην επεξεργασία των εικόνων.

Η προσέγγιση των άρτια ενημερωμένων μελλονύμφων την εποχή που μεσουρανούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η πληθώρα της πληροφορίας και των εικόνων.

Γάμοι διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η οργάνωση ενός φωτογραφείου που διαχειρίζεται έναν «καλό» αριθμό γάμων.

www.vangelisphotography.com  facebook VangelisPhotography instagram vangelisphotography

 

Κοπανάς Νίκος (Albumers)

Οι Albumers είναι μια εταιρεία με έδρα τη Δυτική Ελλάδα που ίδρυσε ο Νίκος Κοπανάς.

Στην αρχή δραστηριοποιήθηκε τοπικά στην Πάτρα και έχει πίσω της μια εμπειρία 500+ γάμων, ατελείωτων φωτογραφιών και περισσότερων από 1000 άλμπουμ. Σήμερα η εταιρεία απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους σε όλο τον κόσμο με στόχο να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες με ταχύτητα και αξιοπιστία. Στόχος της εταιρείας είναι να απαλλάξει τους επαγγελματίες φωτογράφους από την πίεση χρονοβόρων εργασιών και να αποδεσμεύσει τον πολύτιμο χρόνο τους για δημιουργικές και παραγωγικές διαδικασίες της επιχείρησή τους. Αυτό αποδείχτηκε ότι απελευθερώνει δημιουργικά τον επαγγελματία και κρατά τους πελάτες του ευχαριστημένους αφού έχουν το φωτογραφικό υλικό και το άλμπουμ τους έγκαιρα και σε υψηλή ποιότητα!

https://albumers.com/    https://www.instagram.com/albumers/ https://www.facebook.com/albumers/

 

Κουμιανός Κοσμάς

Αλλαγή Πορείας

Ο Κοσμάς μέσα από την παρουσίαση της δουλειάς του θα μας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και συγχρόνως θα μας αποκαλύψει τον τρόπο με το οποίο μπορεί ένας φωτογράφος να κάνει πλήρη αλλαγή καριέρας. Θα δώσει συμβουλές και θα εμπνεύσει ακόμα και τους πιο διστακτικούς να αναθεωρήσουν τον τρόπο προσέγγισης πελατών, το στιλ, το ύφος και την αισθητική της δουλειάς τους.

Μη ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο η φωτογραφία γάμου αυτή που μπορεί να απογειώσει την επαγγελματική ζωή ενός φωτογράφου.

Οι σπουδές του ξεκίνησαν διστακτικά μέσα από την πληροφορική στην Αθήνα και τον μετέφεραν γρήγορα στην Νέα Υόρκη όπου δάμασε την τέχνη της φωτογραφίας πορτρέτου. Επέστρεψε στην πατρίδα για να διδάξει και να ασκήσει την φωτογραφία γάμου. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια γνωστών φωτογράφων παγκοσμίου επιπέδου με αποτέλεσμα να ανοίξει τα φτερά του και να προσεγγίσει άλλα είδη της τέχνης της φωτογραφίας. Υλοποίησε ένα ντοκιμαντέρ μαζί με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, φωτογράφισε για την Action Aid στην Αφρική και είναι επίσημος φωτογράφος της Loreal Ελλάδος απαθανατίζοντας την Ελένη Μενεγάκη.

Πολυβραβευμένος πλέον στον χώρο της φωτογραφίας πορτρέτου, της μόδας και του φωτορεπορτάζ με βραβείο αριστείας του πρακτορείου Magnum το 2017, ταξιδεύει στις τέσσερις ηπείρους για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών του.

http://www.kosmaskoumianos.com/    facebook kosmas koumianos    instagram kosmaskoumianos

 

Κοντσαλούδης Χρήστος

Σπούδασε Marketing στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας και εργάστηκε στον τομέα αυτό για 6 χρόνια στην Vodafone. Παράλληλα μπήκε στην ζωή του η φωτογραφία. Παρακολούθησε σεμινάρια ασπρόμαυρης καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Με την προοπτική της επαγγελματικής ενασχόλησης με την φωτογραφία, σπούδασε για δύο χρόνια στο Δημόσιο ΙΕΚ Φωτογραφίας στην Κηφισιά. Ολοκληρώνοντας τους κύκλους μαθημάτων, αποχαιρέτησε προσωρινά τον κόσμο του Marketing και άνοιξε πανιά για τον κόσμο που έβλεπε μέσα από τον φακό της φωτογραφικής του μηχανής. Πλέον ασχολείται με αρκετά είδη φωτογραφίας, μεταξύ των οποίων και τη φωτογραφία γάμου. Για να βοηθήσει φωτογράφους και επαγγελματίες γάμου ξεκίνησε να κάνει σεμινάρια και να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Marketing και επιχειρηματικότητας, εξειδικευμένα πάνω στις ανάγκες τους. Έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Marketing και επιχειρηματικότητας, σε περισσότερους από 50 φωτογράφους και  επαγγελματίες γάμου στην Ελλάδα και συνεχίζει να κοουτσάρει μερικούς από αυτούς. Τελευταίο του project, η δημιουργία υποδειγμάτων για επαγγελματίες γάμου στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο Shop του site του (www.marketingglasses.com)

http://www.marketingglasses.com  facebook MarketingForWeddingProfessionals  instagram marketingglasses

 

 

Μπατζάλης Σάκης

Ο Σάκης από νωρίς βρέθηκε στο χώρο της φωτογραφίας μιας και ο πατέρας του ήταν φωτογράφος γάμου στη Μελβούρνη και αυτή τη στιγμή συνεχίζει την καριέρα του διεθνώς έχοντας έδρα την Μυτιλήνη. Αυτό που τον διακρίνει και κάνει το στύλ του ξεχωριστό είναι η ικανότητά του να δημιουργεί κινηματογραφικές εικόνες με έντονες πινελιές από το χώρο της μόδας σε δυναμικές αρχιτεκτονικές συνθέσεις. Τα τελευταία 8 χρόνια διδάσκει σε πολλές χώρες στον κόσμο και εμπνέει άλλους φωτογράφους καθώς μεταδίδει το πάθος, την αγάπη και τη γνώση του για τη φωτογραφία γάμου με ένα μοναδικά αυθεντικό τρόπο. Πολλαπλές φορές βραβευμένος για τις φωτογραφίες του στο SWPP (London,UK), WPPI( Las Vegas ,USA) και PWS (international associaton in Greece) και ιδιαίτερα στην κατηγορία άλμπουμ γάμου όπου κατέλαβε την πρώτη θέση το 2011 στον διαγωνισμό του PWS και το 2012 όπου πήρε την τρίτη θέση στο WPPI επίσης στην κατηγορία άλμπουμ γάμου, θέση που για πρώτη φορά κατορθώνει ευρωπαίος φωτογράφος να κατακτήσει. Ο Σάκης είναι διαθέσιμος για φωτογράφηση γάμων, μόδας, αρραβώνα και πορτραίτου καθώς και για σεμινάρια σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

http://www.sakisbatzalisphotography.com  facebook kosmas.koumianos  instagram kosmaskoumianos

 

 

Μπασιάκος Μιχάλης

Ανήσυχο και καλλιτεχνικό πνεύμα από μικρό παιδί, ο Μιχάλης Μπασιάκος βρίσκει διέξοδο στη δημιουργική τέχνη της κινούμενης εικόνας, αποτυπώνοντας την ομορφιά που υπάρχει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Λατρεύει τις ιστορίες, τους ανθρώπους και το φως. Το βίντεο είναι η τέλεια αφορμή για να διηγείται μοναδικές ιστορίες μέσα από τις εικόνες του. Ακροβατεί ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και το κινηματογραφικό στιλ, αφήνοντας το συναίσθημα να κυριαρχήσει, με στόχο κάθε δουλειά του να είναι ξεχωριστή. Διδάσκει τεχνικές βίντεο σε αρχάριους και προχωρημένους, εισηγητής σε 11 διήμερα workshops με θέμα την κινηματογράφιση γάμου, ομιλητής και κριτής στα μεγαλύτερα συνέδρια και εκθέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, λατρεύει τη διάδοση της γνώσης και την ανταλλαγή απόψεων. Και τις πράσινες σοκοφρέτες. Και τον Ντιέγκο.

Προϊόν Video

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν ένα video να ξεχωρίζει και να ανεβάζει την αξία του;

Ο Μιχάλης μέσα από την παρουσίαση της δουλειάς του θα αναλύσει το πως μπορεί ένας επιχειρηματίας καλλιτέχνης, είτε φωτογράφος είτε κινηματογραφιστής, να εκμεταλλευτεί το video ως καθεαυτού ανεξάρτητο προϊόν και να το κάνει κερδοφόρο.

Γιατί δεν έρχονται οι “καλές δουλειές”; 

Τι πρέπει να αλλάξω ώστε να βγάλω χρήματα από το video;

Πως λειτουργεί σωστά και οργανωμένα ένα studio;

Είτε λοιπόν παράγετε μόνοι σας βίντεο είτε μέσω τρίτων συνεργατών, θα δείτε μια άλλη οπτική διαχείρησης του μέσου.

Φωτογράφοι γάμου, παραγωγοί βίντεο, παραγωγοί εταιρικών βίντεο, φωτογράφοι διαφημιστικής κατεύθυνσης, σας ενδιαφέρει.

 

Workshop

Σε αυτό το ολοήμερο σεμινάριο, ο Μιχάλης θα προσεγγίσει το βίντεο καθαρά από την εμπορική του πλευρά. Θα ξεκινήσει με την παρουσίαση δουλειάς του η οποία του έδωσε τα τελευταία δύο χρόνια την δυνατότητα να προσεγγίσει δουλειές διαφημιστικού περιεχομένου εταιρικών παραγωγών. Μέσα από την κινηματογράφηση, την οποία θα δείξει ζωντανά κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, θα αναλύσει τεχνικές οι οποίες βοηθούν ένα βίντεο γάμου ( και όχι μόνο ) να γίνει καλαίσθητο και συγχρόνως εμπορικό. Θα σας εμπνεύσει δείχνοντας κάποια μυστικά πάνω στην επεξεργασία και το μοντάζ των βίντεο. Θα μιλήσει για τρόπους προσέγγισης νέων πελατών από μελλόνυμφους, συνεργάτες φωτογράφους εώς και εταιριών. Θα κλείσει την ημέρα με σημαντικές συμβουλές πάνω στη διαχείριση ενός γραφείου στο οποίο το βίντεο αποδίδει μεγάλο κομμάτι του τζίρου του.

https://camshot.gr/  facebook camshot  vimeo camshot

 

 

Adam Alex

Ο κόσμος της αφήγησης.

Η φιλοσοφία, η προσέγγισή του, το ύφος του, είναι γνωστά στο χώρο της βιομηχανίας του γάμου χρόνια τώρα. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει ως ο φωτογράφος με την  αληθινή και αφηγηματική ματιά.

Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλύσει μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει αυτό το “καλό όνομα” στον χώρο της φωτογραφίας γάμου και κυρίως της ταξιδιωτικής, Θα μιλήσει και θα δείξει πως δημιουργεί ισχυρές εικόνες αφήγησης και το πως τις προσαρμόζει στην  συνεχόμενα ανανεωμένη βιομηχανία γάμου, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Workshop

Μια φρέσκια ματιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μέσα στην αίθουσα ομιλία

Εισαγωγή στο σεμινάριο

Η σύνθεση και η δύναμη της δημιουργίας μιας αφήγησης

Πως θα προετοιμαστείτε για τοπικούς γάμους και για γάμους εκτός συνόρων

Η σημασία της οπτικής γλώσσας και της αφήγησης

Τι είναι η αφήγηση και τι είναι η εξιστόριση

Πως τα τεχνικά προσόντα βοηθούν την αισθητική

Ο σκοπός και ο ρόλος μας ως φωτογράφοι

Η δύναμη των πορτραίτων – Η ανάπτυξη των πωλήσεών σας

Φωτογράφιση Ζευγαριού

Ο Εξοπλισμός που χρησιμοποιεί

Ρυθμίσεις κάμερας

Πόζες, προσέγγιση και φωτισμοί

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Ψυχραίνωντας τα χρώματα

Εφαρμογές και αυτοματοποίηση

Επεξεργασία Lightroom,  δημιουργία preset

Δειγματισμός και online γκαλερί

Ψηφιακή ροή εργασίας – ετοιμασία για εκτύπωση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαχείριση

Ανάπτυξη ενός επιτυχημένου δικτύου πωλήσεων

Σχεδιασμός / τιμολόγηση άλμπουμ

Δημιουργία επιχειρηματικής στρατηγικής – (κέρδος και ζημία)

Ανάπτυξη ολοκληρωμένης στρατηγικής πωλήσεων

 

https://adamalex.com/  facebook adamalexphotography

 

 

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ

Πατήστε εδώ

 

 

 

 

ΕΛΕΠΑΠ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ

 

Φέτος για πρώτη φορά θα θέλαμε να διοργανώσουμε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας που θα δώσει την δυνατότητα να γνωρίσουν τους συλλόγους και την δράση τους, παράλληλα να βοηθήσουν με την συμμετοχή τους το ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ γιατί ο διαγωνισμός θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα, με θέμα ΄΄Το Θετικό Φώς΄΄. Όλες οι βραβευμένες φωτογραφίες θα δοθούν στο ίδρυμα και φυσικά μέσα από τον διαγωνισμό θα κοινοποιήσει την δράση του ιδρύματος.

Για περισότερες πληροφορίες

Πατήστε εδώ

 

Χορηγοί της εκδήλωσης
Artpoint Handmade Photo Albums Canon Greece Fujifilm Hellas Nikon Reign Lab arx photolab Myalbums Olympus Greece Stamos SA @cameralab @prolab.gr Grandstel – Wholesale Photo Material Kabanaos S.A. Photoqueen – Κογχυλάκης Α.Ε. Manios Cine Tools  PTTL PhotoNews Through The Lens @elepapthess @ELEPAP.org @iekesp

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *